SURFspot Blog

Blog van SURFspot.Lees. Leer. Ontdek!

Bescherm je apparaten tegen de hitte

5 maanden geleden, Geschreven door , Geplaatst in Tips & trucs

Het is officieel zomer en dat betekent dat we nog een hoop warme dagen tegemoet gaan. Je apparaten hebben een hoop te verduren tijdens deze hitte maar toch blijven we ze overal mee naar toe nemen. Want waar zijn we zonder onze trouwe laptop of mobiele telefoon? Goed dus om je apparaat optimaal te beschermen. Wij vertellen je hoe.

 • Even wennen
  Zorg ervoor dat jij je laptop altijd gesloten houdt bij het verplaatsen van het apparaat in de warmte. Kom je dus uit een koele ruimte en ga je de warmte in, houdt je laptop dan nog even gesloten en laat hem even wennen aan de temperatuur. Andersom natuurlijk ook; kom je uit de warmte en ga je een koelere ruimte in, houdt je laptop dan nog even gesloten.
 • Zet ‘m uit
  Ben je weg van je laptop of moet je hem tijdelijk op een warme plek bewaren, zet hem dan uit. Niet op slaapstand of sluimer, maar helemaal uit. Een laptop die nog op sluimerstand maakt kan bevattelijker zijn voor het warme weer. Even geen laptop? Uit!
   
 • Back up
  Altijd een goed idee, maar sla je bestanden en data extra op. Maak dus een back up van je bestanden als je van plan bent buiten te gaan werken. Mocht je computer dan een hitteaanval krijgen dan kun je altijd je bestanden terughalen. Gebruik hiervoor een externe harde schijf of een SD-kaart.
 • Batterij
  Zet de apps die het meeste van je batterij vragen uit op je telefoon. Wanneer deze op de achtergrond actief is kan je batterij nog heter worden, vooral als ook de zon er nog eens opstaat. Welke app het meeste van je accu vragen? Check dat via Android hier of voor je iPhone hier.
 • Ideale temperatuur
  Volgens Apple is de ideale temperatuur om een iPhone te gebruiken tussen de nul en 35 graden Celsius. Mocht het voor je telefoon echt uit de hand lopen dan zal je een waarschuwing te zien krijgen. Leg in dit geval je smartphone in een koele omgeving en schakel het apparaat uit.

Heeft je laptop het toch begeven door alle hitte of was hij toch al toe aan vervanging? Bij SURFspot ontvang je nu bij aanschaf van een Asus laptop een gratis Fresh ’n Rebel headphone ter waarde van 29,95. Kun je meteen lekker in het zonnetje naar je favoriete zomertunes luisteren.

Geef een reactie

*


CAPTCHA Image
Reload Image